Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Papiol al•lega contra l’increment de la crema de pneumàtics a Ciments Molins

El Papiol al•lega contra l’increment de la crema de pneumàtics a Ciments Molins
Ampliar en una finestra emergent Vista de Ciments Molins des del Papiol
Data de publicació: 21.10.16
L’Ajuntament del Papiol ha redactat el seu propi plec d’al•legacions contra la voluntat de l’empresa Ciments Molins (situada als termes municipals veïns de Pallejà i Sant Vicenç dels Horts) d’augmentar la crema de pneumàtics. L’escrit complementa els que altres ajuntaments de la zona i col•lectius de ciutadans han fet arribar a la Generalitat preocupats pel possible impacte mediambiental negatiu.

Les al•legacions s’han fet arran de la petició feta per Ciments Molins a la Generalitat per poder quadruplicar la incineració de pneumàtics per aconseguir energia alternativa. Actualment, parlem de 5 mil unitats anuals i l’empresa voldria arribar a cremar fins a 20 mil. Aquesta quantitat no supera les 115 tones anuals de combustible alternatiu al coc de petroli que Ciments Molins està autoritzat a cremar i, per això, la Generalitat no considera que la proposta de la cimentera comporti un canvi substancial.

El regidor de Medi Ambient del Papiol, Albert Querol, opina que aquest canvi sí seria substancial, ja que “l’augment de la crema de pneumàtics aniria en detriment de la crema d’altres fonts alternatives d’energia que actualment l’empresa utilitza i que no són tan contaminants, com la fusta, per exemple”. Segons Querol, el canvi podria tenir conseqüències ambientals negatives i, per aquest motiu, en el seu escrit d’al•legacions, l’Ajuntament del Papiol demana a la Generalitat que, com a mínim, la sol•licitud de la cimentera se sotmeti a estudis mediambientals previs.

La Generalitat, que és qui ha d’autoritzar la petició, en va informar als ajuntaments dels municipis afectats pel tema, Pallejà i Sant Vicenç dels Horts, on l’empresa té la planta. El Papiol no va ser informat directament, tot i que en el seu moment l’Ajuntament va demanar expressament a la Generalitat que se l’informés de les decisions que poguessin estar relacionades amb l’assumpte, tenint en compte la proximitat de la població i la cimentera.

L’Ajuntament del Papiol va tenir coneixement de la petició per augmentar la crema de pneumàtics a la reunió informativa del passat 21 de setembre convocada per l’Ajuntament de Palleja, a la qual van assistir representants de quatre ajuntaments de la zona de la cimentera: Pallejà, La Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca i El Papiol. Durant la trobada, es va acordar recolzar les al•legacions que ja estaven redactant els dos municipis que havien estat informats directament per la Generalitat.

El Papiol, per la seva banda, ha volgut redactar, a més, un document propi en el qual s’expressen arguments contraris a la sol•licitud de Ciments Molins, d’acord amb els principis de protecció mediambiental pels quals es regeix l’Ajuntament papiolenc, i en el qual es demana una avaluació prèvia a la resolució, encara pendent.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: