Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La feina de conservació del castell del Papiol, finalista d’un dels premis del CECBLL

 La feina de conservació del castell del Papiol, finalista d’un dels premis del CECBLL
Ampliar en una finestra emergent Una de les sales del castell papiolenc
Data de publicació: 10.11.16
El castell medieval del Papiol, catalogat com a Bé cultural d’interès nacional, és l’edifici més emblemàtic de la població, al voltant del qual fa més de mil anys es va anar construint el nucli urbà. Es conserva, a més, en molt bon estat. Es tracta d’una propietat privada que, en altres temps, va pertànyer a Valentí Almirall. Dues de les seves descendents, les germanes Adela i Teresa Mora i Almirall, hereves de la fortalesa, són finalistes del premi que el Centre d’Estudis Culturals del Baix Llobregat (CECBLL) atorga, precisament, a la preservació del patrimoni cultural.

El premi per al qual han estat nominades les propietàries del castell del Papiol es diu Premi Josep M. Jujol i Gibert, està dins de la categoria d’Entorn i sostenibilitat i l'entrega el CECBLL cada dos anys, juntament amb premis d’altres categories, relacionades amb les arts, el coneixement i la innovació, la cohesió social i territorial i el compromís cívic. Tots plegats, són els premis de Reconeixement cultural del Baix Llobregat.

Tenen com a objectiu reconèixer públicament persones, entitats institucions, col•lectius o empreses vinculades a la comarca. Es van començar a donar el 1999 i aquest any han arribat a les novena edició.

Demà divendres 11 de novembre, al vespre, en el decurs d’un acte oficial a Sant Joan Despí, el jurat d’aquests guardons farà públic el veredicte. Les germanes Mora Almirall, en la seva categoria, competeixen amb dues candidatures: el Parc arqueològic de les mines de Gavà i les coves de Montserrat de Collbató.

Més informació: http://www.cecbll.cat/

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: