Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Les festes de Santa Eulàlia preparen els papiolencs per a l’arribada del Nadal

Santa Eulàlia 2016
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 01.12.16
Sant Antoni de Pàdua i Santa Eulàlia de Mèrida són el copatró i la copatrona del Papiol. El proper dissabte 10 de desembre se celebra la festivitat de Santa Eulàlia de Mèrida i, per aquest motiu, el Papiol estarà de festa uns quants dies. Des d’aquí us podreu descarregar el pdf del programa festiu.

La Santa Eulàlia dels papiolencs i les papiolenques

Dissabte 10 de desembre se celebrarà una missa en honor a la copatrona; i diumenge 11 de desembre, a la mateixa parròquia de Santa Eulàlia del Papiol, la coral papiolenca La Perdiu oferirà, com cada any, un concert per començarà a anunciar la imminent arribada de les festes de Nadal. Un aclariment: La nostra Santa Eulàlia (la de Mèrida) no és la mateixa que la Santa Eulàlia dels barcelonins i les barcelonines, que celebren les festes dedicades a la seva copatrona al febrer.

El Papiol ret homenatge a Valentí Almirall i Miquel Pongiluppi

Enguany, el programa inclou dos actes per homenatjar dos personatges il•lustres ja desapareguts vinculats al Papiol: Valentí Almirall, conegut com el pare del catalanisme modern vinculat a la població a través del castell papiolenc; i Miquel Pongiluppi, compositor català que va residir al Papiol.

La xerrada dedicada a Valentí Almirall (1841-1904) l’organitza la biblioteca municipal, que duu el seu nom, i tindrà lloc dimecres 14 de desembre, a la tarda, a la mateixa Biblioteca Valentí Almirall. Pel que fa a l’acte d’homenatge al músic, es tracta de la presentació del projecte ‘Suona Pongiluppi’, relacionat amb tot el llegat que va deixar el compositor i que la família va cedir al municipi ara fa uns anys. La presentació del projecte es farà dijous 15 de desembre, també a la Biblioteca Valentí Almirall, a la tarda.

Foc per combatre el fred de l’hivern


El grup infantil dels Diables del Papiol, juntament amb els Timbalers i Grallers del Papiol, acompanyats per la bèstia de foc de la localitat, el Cavall Armat, faran dissabte 17 de desembre al vespre un correfoc infantil. El correfoc sortirà de la plaça de l’Església i farà un recorregut pel poble, fins a la plaça del Doctor Barberà, on hi haurà la traca final.

Santa Eulàlia amb La Marató

Les festes de Santa Eulàlia del Papiol coincideixen amb La Marató de TV3 i, per aquest motiu, les activitats esportives estaran molt presents al programa. Diumenge 18 de desembre al matí, per donar suport a La Marató, des del Centre Esportiu Municipal (CEM) El Papiol, s’ha organitzat una matinal amb activitats esportives pensades per a tota la família amb la finalitat de recaptar fons per al programa. Més informació: www.cempapiol.cat i www.facebook.com/cempapiol

Mercat del trasto

Per aprofitar la concurrència a la zona esportiva del Papiol, a l’espai exterior que hi ha entre les grades del camp de futbol i el CEM, el proper mercat del trasto del Papiol s’instal•larà en aquest lloc, també diumenge 18 de desembre al matí.

-------------------------------------------------------------------------------
Podeu descarregar-vos el pdf del programa de les festes si feu clic a sota d’on diu RECURSOS RELACIONATS.
-------------------------------------------------------------------------------

Recursos relacionats


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: