Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Apropar la pintura tradicional als ciutadans, amb l'artista local Elisa Capdevila

Apropar la pintura tradicional als ciutadans, amb l'artista local Elisa Capdevila
Ampliar en una finestra emergent L'Elisa i l'Ivan aposten per la pintura més tradicional i figurativa
Apropar la pintura tradicional als ciutadans, amb l'artista local Elisa Capdevila
Ampliar en una finestra emergent La fotografia que els pintors estan reproduint al mural
Data de publicació: 21.12.16
Fer grafitis a les parets de la via pública ja no és l’última tendència entre els artistes plàstics. A moltes ciutats europees ja fa temps que el que alguns pintors estan fent al carrer són murals més realistes, més inspirats en la pintura figurativa. Al Papiol, aquest corrent ha arribat de la mà de l’estudiant d’arts plàstiques papiolenca Elisa Capdevila Galiot i del seu company Ivan Floro, de Mataró. El projecte dels joves compta amb la complicitat de l’Ajuntament, que els ha proporcionat el material i els ha donat permís per fer l’obra en una paret exterior d’un edifici municipal.

Per a l’Elisa, de 22 anys, i l’Ivan, de 23, l’objectiu d’iniciatives com aquesta és treure les obres pictòriques tradicionals del seu context natural, museus o galeries, i exposar-les al carrer per acostar-les als veïns. No és la primera vegada que ho fan i, fins i tot, han participat en festivals de pintura de carrer.

En el cas del Papiol, la paret que l’Ajuntament els ha cedit perquè duguin a terme la creació és d’una de les antigues cases dels mestres, al carrer del Pare Remigi, tocant a la Rambla de Catalunya. Per als joves, aquest gest de l’Ajuntament és important “per no haver de fer-ho sense autorització i perquè les obres perdurin”.

Van començar a pintar ahir sota la pluja i esperen tenir acabat el mural a finals de setmana. Els dos artistes estan reproduint en gran una fotografia d’un muntatge teatral dels anys 70.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: