Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Quasi restablert del tot el servei de pediatria del Papiol

Quasi restablert del tot el servei de pediatria del Papiol
Ampliar en una finestra emergent De moment, s'han recuperat dos dels tres dies del servei
Data de publicació: 03.01.17
Des d’aquesta setmana queda pràcticament restablerta del tot l’assistència pediàtrica a l’ambulatori del Papiol, que ha estat suspesa durant el passat mes de desembre a causa de la manca de pediatres i els nens i nenes del poble han hagut de ser atesos al CAP de Molins de Rei. El Departament de Salut de la Generalitat ha informat a l’Ajuntament que ha contractat un nou professional, amb la qual cosa el servei es podrà restablir del tot a partir de febrer. De moment, hi haurà pediatra dimecres i divendres al matí; i a partir del mes vinent, el servei tornarà a ser el de sempre: dimecres i divendres al matí i dimarts a la tarda.

L’Equip d’Atenció Primària de Molins de Rei, del qual depèn l’ambulatori del Papiol, i el CatSalut van decidir traslladar temporalment els tres dies del servei de pediatria del Papiol al CAP La Granja de Molins de Rei per centralitzar i optimitzar els recursos davant la situació de manca d’especialistes en pediatria en què es van trobar a començaments de desembre.

L’equip de pediatres que donen servei a les poblacions de Molins de Rei i El Papiol va quedar reduït a només a un pediatre a causa d’una sèrie de baixes, tal com va recordar ahir l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, a l’informatiu del migdia de Catalunya Ràdio. Borràs va explicar que, segons ha pogut saber pel que s’ha parlat a les reunions que l’Ajuntament ha tingut amb els responsables del servei, “es veu que costa molt trobar professionals de pediatria”. L’emissora es va fer ressò del problema arran de la trucada d’un ciutadà per queixar-se’n.

Borràs va recordar que l’Ajuntament del Papiol, que no té competències en aquest assumpte, recorrerà al Departament de Salut per evitar que es repeteixi la situació i per intentar una millora de l’atenció pediàtrica al Papiol.

Segons les ràtios establertes, hi hauria d’haver un pediatra per cada mil nens. En aquest sentit, l’actual equip de pediatres que han d’atendre les criatures dels municipis del Papiol i Molins de Rei és insuficient, ja que tenint en compte la població, en caldrien cinc, de pediatres.


Informació relacionada:
Suspensió excepcional del servei de pediatria al Papiol durant el desembre
http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat=¬icia=858




Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: