Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La roba usada que contribueix a la inserció sociolaboral

La roba usada que contribueix a la inserció sociolaboral
Ampliar en una finestra emergent Un dels tres nous contenidors al Papiol, al carrer de Les Parres
Data de publicació: 11.01.17
Al Papiol s’han instal•lat a la via pública tres contenidors taronja més de Roba Amiga per a la recollida selectiva de roba usada, que se sumen als tres que s’hi van col•locar quan l’Ajuntament, l’associació Solidança i la cooperativa Roba Amiga van signar un conveni el 2009 amb la finalitat d’afavorir el reciclatge tèxtil i la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió. El projecte Roba Amiga col•labora amb els serveis socials de molts ajuntaments.

Actualment hi ha més de 1.700 contenidors taronja repartits per Catalunya. L’objectiu de la cooperativa és ubicar-hi el màxim nombre de contenidors. A més contenidors, més roba recollida i, per tant, més possibilitat de crear oportunitats laborals. Les regidories de Medi Ambient i Serveis Socials del Papiol van arribar a un acord a finals de 2016 i s’han col•locat tres contenidors més en aquest municipi.

Roba Amiga és un projecte que es va posar en marxa el 2002 i a través del qual es pot donar feina a persones en situació o risc d’exclusió: per recollir la roba, per triar-la, per recuperar-la o per vendre-la en les botigues de segona mà de la cooperativa, per exemple, on la roba es ven a uns preus pensats perquè siguin assequibles per a tothom.

A través de les empreses d’inserció sociolaboral que intervenen en el projecte també s’ofereix formació i hàbits a les persones que es beneficien del programa perquè en un futur puguin accedir a altres ocupacions.

Ubicació dels contenidors de Roba Amiga al Papiol: a la benzinera (nou), al carrer de Les Parres (nou), al parc que hi ha a la cruïlla entre els carrers del Cardenal Casañas i d’Anselm Clavé (nou), a la deixalleria municipal, a la plaça del Dr. Barberà i al carrer del Dr. Trueta.
Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: