Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El primer volum dels DVD sobre Pongiluppi ja té quasi tot el finançament per produir-se

 El primer volum dels DVD sobre Pongiluppi ja té quasi tot el finançament per produir-se
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.01.17
El proper dilluns 16 de gener finalitza la campanya de micromecenatge Verkami per aconseguir els 5 mil euros que cal per produir el primer DVD dels set que contindrà la col•lecció ‘Suona Pongiluppi’, sobre la vida i l’obra del compositor vinculat al Papiol Miquel Pongiluppi. Els impulsors del projecte estan convençuts que d’aquí a dilluns aconseguiran els 400 euros que encara els falta. Encoratjats per l’optimisme, aquest diumenge 15 de gener han programat una sessió del rodatge del primer DVD a l’Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol Miquel Pongiluppi.

El primer dels volums de la col•lecció de DVD divulgatius es titularà ‘Espurnes’ i girarà al voltant d’un tipus de composicions per a piano molt particulars i pròpies del compositor, gran quantitat de les quals va compondre a la seva casa del Papiol i que el anomenava “Espurnes”.

Per començar a difondre aquestes peces, abans no es publiqui el primer DVD, el proper 21 de gener, el grup de musicòlegs que s’ocupen del projecte oferiran un concert a Caldescans, una antiga casa d’estiueig a Caldes d’Estrac que ara funciona com a establiment hoteler i que col•labora amb el projecte ‘Suona Pongiluppi’.

El projecte té com a objectiu treure a la llum l’obra del desaparegut Miquel Pongiluppi (Barcelona 1907 – El Papiol 1990), un fons musical ingent bona part del qual encara està inèdit, i que fa uns anys va ser cedit per la família del mestre a l’Ajuntament del Papiol. Els musicòlegs que han estat treballant en el seu llegat musical expliquen que han descobert una música que els ha encisat i volen compartir-la amb el món.

Els diferents documentals en format DVD que es volen publicar contindran continguts diversos, com interpretacions de les seves composicions o entrevistes a persones que el van conèixer, contextualitzades en llocs vinculats a Pongiluppi, com l’escola que duu el seu nom.

L’equip interdisciplinar d’investigadors que promouen la iniciativa són Pau Vázquez Pongiluppi, Violeta Tello Grau, Alícia Daufí, Paula Cornet Sardà i Cordelia Alegre Pradilla. I compten amb la col•laboració de l’Ajuntament del Papiol, l’Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol Miquel Pongiluppi, la Biblioteca Muncipal Valentí Almirall del Papiol, Nosaltres Toquem Fusta, Caldescans, Estació Vegana, Serveis Gràfics Integrals i Pianoservei.com.

Encara hi ha temps per col•laborar-hi com a mecenes particular i ajudar-los a aconseguir els 5 mil euros que han calculat que els costarà la producció del primer volum. Ho podeu fer a través de: http://www.verkami.com/projects/16458-suona-pongiluppi-presenta-espurnes

Més informació sobre el tema:

http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat=¬icia=865

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1035672-sona-pongiluppi.html

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: