Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Alumnes del Pau Vila indignats perquè no es recullen les caques dels gossos al carrer

Alumnes del Pau Vila indignats perquè no es recullen les caques dels gossos al carrer
Ampliar en una finestra emergent Com a ciutadans amb veu fan saber que no volen que els carrers del poble siguin plens d'excrements
Data de publicació: 20.01.17
Hi ha veïns que treuen a passejar les mascotes perquè facin les seves necessitats a la via pública i després no recullen els excrements. Així ho van poder comprovar els nens i nenes de les dues classes de 5è del col•legi Pau Vila del Papiol el dia que van fer un joc d’orientació pel poble. Han presentat una queixa formal a l’Ajuntament contra aquest comportament i demanen, fins i tot, que sigui multat.

Els responsables municipals comparteixen la indignació dels alumnes i els feliciten per la iniciativa. “Estem davant d’un problema molt estès que només pot solucionar-se amb sancions dures o bé amb educació —comenta Jordi Bou, regidor de Via Pública—. Que els nens se’n queixin fa pensar que potser en un futur no gaire llunyà tindrem uns adults als quals no se’ls acudirà deixar les caques dels seus animals al carrer”.

Els nens i nenes de 5è de l’escola lamenten al seu escrit que els llocs que hi ha per per llençar-hi les deposicions no siguin prou dissuasius. Com a possible mesura dissuasiva possiblement més efectiva, demanen més presència de vigilants als carrers perquè es pugui enxampar als infractors i sancionar-los.

No retirar els excrements dels nostres gossos de la via pública es considera un delicte i es pot sancionar amb multes de fins a 1.500 euros.

Els escolars, després d’haver debatut aquest tema a classe i discutir possibles solucions, també suggereixen que es facin campanyes de sensibilització i conscienciació perquè es respectin les normes relatives a aquest tema.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: