Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?”

Els veïns es queixen indignats: “Per què hi ha algú que llença els trastos quan no toca?”
Ampliar en una finestra emergent Retirar aquests trastos costarà uns diners extra
Data de publicació: 25.01.17
Imatges com aquestes no són del poble que volen els papiolencs. La setmana passada alumnes del Pau Vila es van queixar de la gent que no recull els excrements de les seves mascotes del carrer. Aquesta setmana n’hi ha que s’exclamen perquè, tot i les reiterades campanyes de conscienciació, es desperten cada matí amb muntanyes de mobles vells i trastos llençats a la via pública el dia que no toca. Els responsables municipals comparteixen la indignació dels veïns i aplaudeixen que siguin els propis ciutadans que demanin respecte i civisme per part de tothom.

Els departaments de Via Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament del Papiol han vist incrementat aquesta setmana el nombre de queixes que habitualment reben quan algú deixa trastos al costat dels contenidors el dia que no toca fer-ho. Aquestes instàncies arriben al consistori per diferents vies, com l'APP Línia Verda, trucades telefòniques, correus electrònics, entre d'altres.

L’Ajuntament agraeix que els veïns avisin quan passa, però també informa que tot i que els trastos i voluminosos s’han de retirar com més aviat millor per motius de seguretat, no sempre és possible fer-ho amb rapidesa.

D’altra banda, recorda que les retirades de trastos de la via pública extraordinàries (les que s’han de fer quan la gent els llença quan no toca) són cares. Per optimitzar recursos i per no haver de pagar un servei de retirada extra cada vegada que algú decideix desfer-se d’un matalàs, una rentadora, un moble o un sofà el dia que no toca, l’Ajuntament programa 12 serveis de retirada l’any: el primer dimecres de cada mes un camió fa una ruta per recollir els trastos que hem deixat la nit abans (dimarts) al costat dels contenidors d’escombreries. És només aleshores quan es poden llençar.

Fer-ho quan no toca es considera un delicte i es pot sancionar amb multes econòmiques, d'entre 400 i 30.000 euros, depenent dels residus i el perill que provoquin (Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol).

Pel que fa als infractors, se sospita que no només són veïns del Papiol qui no respecta les normes. Com passa a d’altres poblacions, és possible que rebem la visita de persones d’altres localitats que es desplacen fins a la nostra per llençar els trastos, potser perquè pensen que pel fet de ser de fora no se’ls enxamparà i no se’ls multarà.

En aquest sentit, les autoritats municipals demanen als ciutadans que si esteu presenciant que algú llença trastos al carrer qualsevol dia que no sigui l’autoritzat, truqueu immediatament a la policia (93 673 20 00) per informar-ne. La idea que es vol transmetre és que cal la col•laboració de tots per aconseguir un espai públic millor.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: