Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Papiol felicitat per l’aportació que fem al reciclatge del residu tèxtil

El Papiol felicitat per l’aportació que fem al reciclatge del residu tèxtil
Ampliar en una finestra emergent Aquest nou contenidor s'ha traslladat ara al pàrquing del supermercat Charter
Data de publicació: 14.02.17
Segons dades de Roba Amiga, els papiolencs i papiolenques vam llençar l’any 2016 una mitjana de quasi tres quilos de roba per habitant, i ho vam fer als contenidors taronja instal•lats a la via pública amb aquesta finalitat. Segons la cooperativa, estem contribuint positivament al reciclatge del residu tèxtil. En total, l’any passat, es van recollir al Papiol 11.583 quilos de roba usada, un 45% més respecte de 2015. Estem afavorint, d’aquesta manera, la recollida selectiva i la recuperació de residus. Els responsables del projecte Roba Amiga feliciten la població per la seva col•laboració.

Roba Amiga és un projecte que es va posar en marxa el 2002 i que té com a missió “la recollida selectiva de roba usada, roba de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge, mitjançant un model de negoci eficient”.

El projecte permet, a més, donar feina a persones en situació o risc d’exclusió:
per recollir la roba, per triar-la, per recuperar-la o per vendre-la en les botigues de segona mà de la cooperativa, per exemple, on la roba es ven a uns preus pensats perquè siguin assequibles per a tothom.

CONTENIDORS TARONJA AL PAPIOL


Al Papiol s’han instal•lat a la via pública tres contenidors taronja més de Roba Amiga per a la recollida selectiva de roba usada, que se sumen als tres que s’hi van col•locar quan l’Ajuntament, l’associació Solidança i la cooperativa Roba Amiga van signar un conveni el 2009 amb la finalitat d’afavorir el reciclatge tèxtil i la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió. El projecte Roba Amiga col•labora amb els serveis socials de molts ajuntaments.

Actualment hi ha més de 1.700 contenidors taronja repartits per Catalunya. L’objectiu de la cooperativa és ubicar-hi el màxim nombre de contenidors. A més contenidors, més roba recollida i, per tant, més possibilitat de crear oportunitats laborals. Les regidories de Medi Ambient i Serveis Socials del Papiol van arribar a un acord a finals de 2016 i recentment s’han col•locat tres contenidors més en aquest municipi.

Ubicació dels contenidors de Roba Amiga al Papiol:

- a la benzinera (nou)
- al pàrquing del supermercat Charter (nou)
- al parc que hi ha a la cruïlla entre Cardenal Casañas i Anselm Clavé (nou)
- a la deixalleria municipal
- a la plaça del Dr. Barberà
- al carrer del Dr. Trueta


Informació relacionada:

La roba usada que contribueix a la inserció sociolaboral
(11.01.17)
http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat=¬icia=878

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: