Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A2 amb l’AP7 units per exigir la finalització de les obres

Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A2 amb l’AP7 s’uneixen per exigir la finalització de les obres
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.03.17
Representants de deu ajuntaments del Vallès Occidental i del Baix Llobregat, entre els quals hi havia el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, es van reunir ahir a Castellbisbal per fer un front comú i exigir al Govern espanyol la finalització de les obres d’enllaç entre l’A2 i l’AP7 (iniciades fa més de deu anys i actualment aturades i sense data de represa). Van acordar iniciar una estratègia conjunta per aconseguir que es reprenguin els treballs.

A la reunió, convocada per l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, hi va assistir l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, i les alcaldesses de Pallejà, Ascensión Ratia, i de Sant Cugat, Mercè Conesa, així com la primera tinent d’alcalde de Rubí, Maria Mas, el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, el tinent d’alcalde de Terrassa, Marc Armengol i la regidora d’Urbanisme de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim. L’alcalde de Martorell i l’alcaldessa de Corbera van excusar la seva assistència.

ACORDS ASSOLIT
El principal acord assolit en la reunió ha estat procedir a la futura constitució com a grup de municipis afectats i convidar-hi els agents socials i econòmics, com poden ser les associacions empresarials, els sindicats i altres entitats i institucions que també puguin veure’s perjudicades per la paralització de les obres.

A més, s’ha decidit demanar una reunió amb el ministre de Foment, per la qual es buscarà la implicació i el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat.

Paral•lelament, tots els municipis s’han compromès a adherir-se al manifest Connexió, ara! que l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar el passat mes de gener i on es demana al Govern espanyol que reprengui les obres de forma immediata i s’exigeix un calendari d’execució que garanteixi que l’enllaç es podrà posar en funcionament durant aquest any.

L'obra, que afecta fonamentalment els municipis de Sant Andreu de la Barca, El Papiol i Castellbisbal, consisteix en un viaducte de 850 metres que evitaria fer la volta de 12 km que es fa ara per passar a l'altra banda del riu per carreteres comarcals.

FOTOS
Foto de grup. Autor: Ajuntament de Castellbisbal


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: