Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’Ajuntament del Papiol i Agbar signen un protocol per aplicar la Llei 24/2015 de pobresa energètica

L’Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona signen un protocol que garanteix el subministrament d’aigua a famílies sense recursos
Ampliar en una finestra emergent L'alcalde del Papiol (esq.) i el director general d'Agbar
 L’Ajuntament del Papiol i Agbar signen un protocol que garanteix el subministrament d’aigua
Ampliar en una finestra emergent El Papiol és un dels primers municipis metropolitans que signa el protocol
Data de publicació: 16.03.17
L'alcalde del Papiol, Joan Borràs, i el director general d'Aigües de Barcelona (Agbar), Ignacio Escudero, han signat avui un protocol per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua en els casos d'impagament per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015. El Papiol és un dels primers municipis metropolitans que l’ha signat. El protocol se suma a les mesures posades en marxa de manera unilateral des de 2012 per Aigües de Barcelona per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar.

Segons aquest document, per tal que es puguin evitar els talls de subministrament d’aigua a les famílies amb dificultats econòmiques, Aigües de Barcelona es compromet a posar en coneixement de l’impagament de factures als serveis socials de l’Ajuntament del Papiol i a demanar un informe municipal que permeti determinar si la persona o la unitat familiar es troba en situació de risc d’exclusió residencial. En cas que es compleixin aquests requisits, s’ha de garantir el subministrament d’aigua i s’han de garantir els ajuts necessaris per fer front al problema.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l'aigua a ningú que no la pugui pagar. Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, ha explicat aquest matí al Papiol que “precisament aquest és l’objectiu principal quant a la responsabilitat social de l’empresa: que ningú no es quedi sense aigua”. En aquest sentit, Escudero també ha declarat que “Aigües de Barcelona és una empresa que es considera part del territori” i que, per tant, “els problemes del territori són també els de l’empresa”.

Per la seva banda, l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, ha agraït “la disponibilitat amb què Aigües de Barcelona ha atès sempre les necessitats del municipi”.

Des de 2012, a més de garantir l'aigua, la companyia disposa d'un Fons de Solidaritat per ajudar al pagament del consum d'aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l'àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona i entre els quals hi ha El Papiol, ha bonificat la factura de l'aigua de més de 16.700 famílies, amb una inversió de més de 6 milions d’euros.

L’acte de signatura ha tingut lloc a l’Ajuntament del Papiol. Hi han assistit l’alcalde, Joan Borràs, el primer tinent d’alcalde, Jordi Bou, la regidora de Serveis Socials, Montse Garcés; i per part d’Aigües de Barcelona: el director general, Ignacio Escudero, el director de la zona Llobregat-Sud, Marc Pons, i la directora de Clients, Núria Latorre.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: