Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Papiol torna a acollir la Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola

El Papiol torna a acollir la Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola
Ampliar en una finestra emergent Foto del papiolenc J. Casanovas, publicades per La Nova Fita
Data de publicació: 29.03.17
Dissabte 1 d’abril El Papiol albergarà per tercer any consecutiu la sortida i l’arribada d’una cursa de muntanya que tornarà a posar a prova la capacitat d’orientació dels participants. La cursa es diu Rogaine Barcelona – Parc natural de Collserola. Durant 6 hores, les parelles o equips que s’hi inscriuran practicaran un esport conegut com ‘rogaining’. Els escenaris de la cursa seran, un cop més, com el seu nom indica, els indrets i paratges de Collserola, entre els quals hi ha l’entorn muntanyenc de la nostra localitat.

La cursa està organitzada per l’empresa La Nova Fita i compta amb el suport de l’Ajuntament del Papiol, veïns i veïnes que col•laboren voluntàriament. L’any passat, hi van participar unes 250 persones aficionades a les curses d’orientació, algunes de les quals del Papiol. La cursa començarà a les 10 del matí, des del pati de l’escola Pau Vila.

Segurament aquest sigui l’últim any que aquesta cursa tria els paratges del Papiol, ja que com explica Montse Garcés, regidora d’Esports, “els participants ja comencen a conèixer el nostre territori i això per als organitzadors d'una cursa d’orientació és un punt d’inflexió per saber quan s’ha d’ubicar en un altre lloc”.

‘ROGAINING’

Les proves de ‘rogaining’ consisteixen a passar pels diferents els controls del recorregut, cosa que dóna punts, i a fer-ho en un temps màxim. Els participants van a peu i s’ajuden d’un mapa específic, per orientar-se per la muntanya. Al mapa hi ha indicats tots els controls i la puntuació que representa passar per cada control; i és el mateix per a totes les categories. No s’entreguen als participants fins 30 a 15 minuts abans de començar, i se’ls prohibeixen GPS, altímetres o podòmetres.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: