Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

L’AMB s’interessa per diferents sistemes que incrementen la recollida selectiva

 L’AMB s’interessa per diferents sistemes que incrementen la recollida selectiva
Ampliar en una finestra emergent Durant una de les sessions de treball
Data de publicació: 13.04.17
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va promoure la setmana passada una visita de treball a diverses poblacions de les mancomunitats de Sasieta i Debagoiena (Guipúscoa), destacables pels percentatges de recollida selectiva de residus municipals que assoleixen, al voltant del 80%. Membres de l’Ajuntament del Papiol van participar en aquesta visita, juntament amb altres alcaldes, regidors i tècnics de l’àmbit metropolità de Barcelona.

L’objectiu era veure in situ la gestió que fan alguns municipis de Guipúscoa dels diferents models de recollida de residus amb què arriben al 80% de recollida selectiva. Cal dir que els municipis de Catalunya es troben davant l’exigència legal d’haver d’arribar al 60% de recollida selectiva l’any 2020.

L’AMB està preparant més visites com aquesta, de dues jornades, per a altres municipis interessats. L’organisme actua per complir la declaració Cap a un canvi en la gestió de residus a l’AMB, que es va aprovar per unanimitat per part de tots els grups municipals de l’AMB, amb l’objectiu que els diversos municipis metropolitans incorporin millores per a incrementar la recollida selectiva de residus.

Entre els membres de la delegació al País Basc, hi havia alcaldes i regidors de set municipis de la zona metropolitana de Barcelona, així com tècnics municipals i de l’AMB. En representació del Papiol, hi va anar l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, acompanyat pel tinent d’alcalde de Medi Ambient, Albert Querol (ERC), el primer tinent d’alcalde, Jordi Bou (PdCAT) i el cap de llista de Sumem pel Papiol, Salvador Auberni. La invitació de la visita també es va fer extensiva al grup de l’oposició de Junts pel Papiol.

Després d’haver vist que hi ha diferents municipis que amb diferents sistemes obtenen el mateix bon resultat, Albert Querol ha arribat a la conclusió que “no és tan important el model com la consciència mediambiental de la gent”.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: