Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El Papiol netejarà aquest diumenge les Escletxes

El Papiol netejarà aquest diumenge les Escletxes
Ampliar en una finestra emergent Les Escletxes són un dels llocs més emblemàtics del Papiol
Data de publicació: 09.05.17
Al Papiol, un grup de voluntaris i voluntàries netejarà aquest diumenge al matí el paratge de les Escletxes. L’activitat l’organitzen conjuntament 4 entitats locals i l’Ajuntament, i s’emmarca dins de la Jornada de Neteja Europea, o Let's Clean Up Europe, que tindrà lloc aquest cap de setmana. S’ha previst que l’acció comenci a les 9.30 h, amb xocolatada, i finalitzi a les 13 h.

Les entitats papiolenques implicades en la iniciativa són Espai de Recerca pel Patrimoni del Papiol, el Grup Excursionista del Papiol (GEP), l’Associació Excursionista Les Escletxes (AELE) i Acció El Papiol Neteja Cívica.

La Jornada de Neteja Europea és una iniciativa d’abast europeu que vol implicar el major nombre possible de voluntaris en la neteja de platges, boscos, rieres, o qualsevol altre espai natural detectat com a focus de residus. A Catalunya, l’entitat que coordina l’agenda d’activitats que es faran arreu del país en motiu de la jornada és l’Agencia Catalana de Residus.

Les Escletxes (a cinc minuts del nucli urbà) i dins del Parc Natural de Collserola són unes esquerdes naturals obertes en un massís de roca calcària. Un lloc que fascina els aficionats a l’escalada i, d’altra banda, als interessats en la geologia, ja que a les parets d’aquestes esquerdes es poden observar fòssils coral•lins que evidencien que durant el període del Miocè, fa milions i milions d’anys, el mar arribava fins a aquesta zona.

Per la seva banda, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, té previst instal•lar a l’indret una paradeta amb información sobre el parc.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: