Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Obres per millorar la seguretat viària de l’Avinguda de la Generalitat

Obres per millorar la seguretat viària de l’Avinguda de la Generalitat
Ampliar en una finestra emergent Av. Generalitat, a l'altura de St. Antoni
Data de publicació: 09.06.17
L’Ajuntament del Papiol i la Diputació de Barcelona, titular de la carretera BV-1466, han arribat a un acord per dur a terme una sèrie de treballs de millora de la seguretat viària i l’accessibilitat dels vianants d’aquesta via urbana que també rep el nom d’Avinguda de la Generalitat. El cost total de les obres s’ha pressupostat en 483.466 euros, que finançaran les dues administracions. L’aportació de la Diputació serà de 349.144 euros i la de l’Ajuntament de 134.322.

Els treballs es faran entre tram que va des del començament de l’avinguda (sota el pont de l’autopista) i fins al carrer de la Llibertat; i consistiran, bàsicament, a millorar les condicions d’accessibilitat per a les persones, crear més passos de vianants i incrementar la presència d’elements reductors de la velocitat dels vehicles quan s’aproximen a aquests passos.

Es vol reduir la velocitat entre el tram que va des del pas de vianants a l’altura del carrer de Sant Antoni al Bosc del Blanc

Un exemple molt clar de punt de la carretera que necessita que s’hi intervingui és el pas de vianants que va del carrer de Sant Antoni a l’inici de les escales del camí per anar a peu a l’estació de trens. En aquest mateix lloc, on hi ha parada de bus a banda i banda, es construiran voreres i refugis per als usuaris d’aquest transport. Un altre dels indrets que quedarà millorat és l’accés per als vianant al Bosc del Blanc.

Entre aquests dos punts de la carretera, la corba que va des de la intersecció el carrer de Sant Antoni fins el Bosc del Blanc, es vol que la velocitat dels vehicles es redueixi especialment.

Al llarg de l’avinguda es faran diverses esquenes d’ase o ressalts per obligar els conductors a minorar la marxa, una plataforma elevada davant l’edifici de l’Ajuntament, es reordenarà la cruïlla amb el carrer de Joan Maragall i la cruïlla amb el carrer de la Llibertat.

S’instal•larà un semàfor que millorarà la seguretat a l’altura de l’entrada al polígon Sud


D’altra banda, les obres també tenen com a objectiu reduir la sinistralitat a l’accés del polígon industrial Sud. En aquest sentit, el projecte de les millores, redactat per l’oficina tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària de la Diputació, preveu, entre d’altres mesures, la instal•lació de semàfors per regular el pas dels vehicles i dels vianants en aquest punt de l’Avinguda de la Generalitat.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: