Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

El nucli històric del Papiol tindrà una plaça que li donarà vida

El nucli històric del Papiol tindrà una plaça que li donarà vida
Ampliar en una finestra emergent Render 1, d'una part de la futura plaça de l'Església
El nucli històric del Papiol tindrà una plaça que li donarà vida
Ampliar en una finestra emergent Render 2, de com serà l'altra banda de la plaça
Data de publicació: 26.06.17
El projecte de remodelació del carrer Major i de la plaça de l’Església té com a finalitat guanyar espais per als veïns i veïnes, com una plaça de referència al centre del nucli urbà, on es puguin fer activitats vàries.

Es tracta, segons Jordi Bou, alcalde del Papiol i regidor d’Obres, d’una necessitat per al poble: “Al centre del Papiol, com a tots els pobles, hi ha d’haver una plaça, la plaça del poble; un lloc amb prioritat per als qui van a peu, on la gent pugui trobar-se, seure a conversar, i on es puguin desenvolupar activitats diverses”.

Amb aquest objectiu, a la plaça de l’Església es proposa, per exemple, un espai de grada per seure, integrat l’escala actual (render 1), i a l’altra banda, un gran banc (render 2). I s’hi restringirà la presència dels cotxes i el terra quedarà tot al mateix nivell.

La intervenció també planteja la rehabilitació d’un tram del carrer de l’Abat Escarré (a tocar de la plaça de l’Església) i la zona de la plaça de Gaudí on comença el carrer Major, perquè tot plegat quedi urbanísticament unificat i resulti més accessible als vianants.

En aquest sentit, tota aquesta zona del centre del poble esdevindrà plataforma única. És a dir, se suprimiran les voreres, i l’espai destinat als vianants i el destinat als cotxes quedaran al mateix nivell per eliminar el màxim de barreres arquitectòniques possibles.

S’ha triat llosa de granit per al terra de les zones de vianants i de llamborda per al les zones del trànsit rodat, per diferenciar-les. Els vianants també guanyaran un espai més ampli de plataforma única a la plaça de Gaudí. El projecte preveu, també, noves zones verdes, millora de les instal•lacions soterrades i renovació de l’enllumenat públic.

D’altra banda, els vehicles continuaran tenint accés al la zona, però la prioritat serà per a les persones. Pel que fa al tema de l’estacionament, el govern municipal s’ha reunit més d’un cop amb comerciants i veïns i veïnes d’aquests carrers per abordar el problema, i s’ha trobat una solució satisfactòria per a tothom.

Així, es permetrà l’aparcament en determinats punts de la zona en moments concrets del dia i s'habilitaran d’altres espais de pàrquing propers a aquest nucli: a prop de la plaça dels Països Catalans, al camí de Ca n’Esteve o a l’aparcament del supermercat Charter (durant la nit). I es preveu, també, la posada en funcionament del pàrquing soterrani de la biblioteca municipal.


Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: