Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Pere Vives competirà al mundial d’un joc anomenat “Carcassone” després d’haver guanyat el títol de campió d’Espanya

s competirà al mundial d’un joc anomenat “Carcassone” després d’haver guanyat el títol de c
Ampliar en una finestra emergent Pere Vives tornant de Madrid amb el seu trofeu de campió, acompanyat del seu amic Marc Roig
Data de publicació: 20.07.17
El papiolenc Pere Vives ha estat proclamat campió d’Espanya en un torneig d’un joc que es diu “Carcassonne”, molt de moda entre els aficionats als jocs de taula sobretot a Europa. El campionat d’Espanya de Carcassonne va tenir lloc a Madrid el passat cap de setmana. Properament, en Pere haurà de demostrar de nou les seves habilitats i perícia per guanyar les partides al mundial d’aquesta activitat d’entreteniment, que es farà pròximament a la població alemanya d’Essen. El Papiolenc Marc Roig també va participar en la final.


....................................................................................
Carcassonne, un joc de taula amb molts seguidors
....................................................................................

El joc, se’l va inventar un alemany l’any 2000; ha guanyat premis al millor joc de tauler i s’ha anat fent molt popular arreu del món. La versió catalana va sortir el 2011. El tauler està inspirat en la ciutat medieval francesa de Carcassonne i el joc consisteix a construir aquest escenari a mesura que avança la partida.

Pere Vives —papiolenc de 41 anys, tècnic superior d’imatge i so de professió, i que va ser el director de Papiol FM durant el temps que l’emissora municipal va estar en funcionament—, va començar a aficionar-s'hi fa un any i mig.

Per arribar a aconseguir el títol de campió d’Espanya d’aquest joc, ha hagut de vèncer prèviament uns quants contrincants i guanyar un dels diferents tornejos regionals del darrer mig any per poder classificar-se per a la final. Cadascun d’aquests tornejos eliminatoris enfronta uns 30 jugadors. Només a Barcelona, se n’han fet una vintena.

....................................................................................
Ambaixadors de la marca ‘El Papiol’

....................................................................................

Finalment, el campionat del passat cap de setmana va reunir 156 finalistes, entre els quals, en Pere i en Marc. “Mai m’havia imaginat que quedaria campió d’Espanya entre tanta gent, perquè fa molt poc que hi jugo —explica en Pere—. El meu objectiu era passar-m’ho bé amb el Marc durant un cap de setmana a Madrid i guanyar una de les tres partides de la fase prèvia”.

Les seves expectatives, però, van quedar superades. Va començar perdent la primera partida, però finalment la va guanyar, com la segona, i la tercera, tot i que reconeix que “la semifinal va ser supercomplicada”.

A mesura que s’avança en les fases del campionat, es van reduint el número de jugadors de les partides, fins que al final només hi juguen un contra un. En Pere, un cop ja a la final, va arriscar-s’hi molt: “És un joc que demana estratègia, però també que arrisquis i busquis la sort; si no, és complicat guanyar... Em vaig atrevir i em va sortir bé”.

Ara, Vives haurà de continuar entrenant-se per fer també un bon paper al mundial d’Alemanya. Amb aquest objectiu, continuarà practicant; amb en Marc, per exemple.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: