Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La biblioteca acull una exposició fotogràfica sobre ermites de Collserola

La biblioteca acull una exposició fotogràfica sobre ermites de Collserola
Ampliar en una finestra emergent © Mariano Pagès
Data de publicació: 13.09.17
‘Estels, Ermites i Esglesioles de Collserola’ és el títol de l’exposició que es pot visitar des d’aquesta setmana i fins dissabte 23 de setembre a la biblioteca municipal del Papiol Valentí Almirall. Es tracta d’una col•lecció de fotos nocturnes que mostren l’itinerari que l’autor, l’arquitecte Mariano Pagès, proposa fer a la nit pel Parc Natural de Collserola. L’exposició es pot visitar durant l’horari de la biblioteca.

L’exposició de Mariano Pagès, de naixement argentí però amb residència a Catalunya des de fa anys, suggereix la vista a trenta-sis construccions (esglésies, ermites, santuaris i oratoris) pels nou termes municipals que el conformen, entre els quals es troba el Papiol, on l’autor va fotografiar l’ermita de la Salut sota els estels del nostre cel.

Les fotos es van fer el passat febrer, i ajuden a entendre com eren les nits fa més de mil anys als nostres boscos, abans que la població s’assentés al voltant del castell.

L’obra de Mariano Pagès sobre el patrimoni històric i religiós de Collserola ha quedat recollida en una publicació sota el mateix títol (disponible a la biblioteca),
i que ha comptat amb el patrocini del propi Parc de Collserola, entre d’altres administracions. En aquest sentit, el pròleg del llibre explica que fa anys que el Parc de Collserola mira de posar en valor aquestes construccions.

El llibre i l’exposició inclouen algunes imatges panoràmiques molt espectaculars, com la del Turó del Tibidabo des del Puig Madrona.

Biblioteca Valentí Almirall: 93 673 22 46

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: