Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

La Trail Mitja del Castell del Papiol arriba a la 4a edició amb novetats

La Trail Mitja del Castell del Papiol arriba a la 4a edició amb novetats
Ampliar en una finestra emergent Trail Mitja del Castell del Papiol 2016
Data de publicació: 18.10.17
La cursa de muntanya papiolenca Mitja del Castell, que tindrà lloc aquest diumenge 22 d’octubre, incorpora enguany un segon circuit, pensat per als qui volen iniciar-se en la pràctica del trail, un esport que consisteix a córrer per la muntanya, però fora pistes, i que va guanyat aficionats, entre els quals, cada cop, més papiolencs i papiolenques.Els recorreguts que proposa la Trail Mitja del Castell tenen com a escenaris alguns dels paratges naturals menys coneguts del Parc Natural de Collserola, al terme municipal del Papiol.

El circuit principal és de 25 km i 1.130 m de desnivell positiu. Aquesta distància, amb alguna petita variació, és la que els organitzadors de la carrera proposen des de 2014. Segons els promotors, l’entitat papiolenca Mitja del Castell, es tracta d’«una carrera organitzada per corredors per a corredors»; una «trencacames», i «molt ben valorada pels participants».

Els papiolencs Jordi Molina, Pedro Díaz i David Prats treballen des de fa quatre anys perquè la competició esdevingui una activitat de referència al Baix Llobregat i a la zona metropolitana de Barcelona. L’esdeveniment ha cridat l’atenció des de la primera edició a corredors de renom en les curses de muntanya, i a veïns i veïnes del poble que també aconsegueixen molt bones marques.

El temps màxim per acabar-la és de 4 h i 30 min i el sistema de cronometratge és Championchip.


----------------------
ESPORT, NATURA I PROJECTE DE POBLE

La cursa compta amb la col•laboració de l’Ajuntament del Papiol, voluntaris (uns 150) i entitats locals, així com l’escalf dels veïns i veïnes que en tot moment al llarg del recorregut animen als participants. La cursa mobilitza i implica bona part de la població, que la viu i celebra com una festa, amb música, botifarrades, arrossades... «És un projecte que tot el poble ja s’ha fet seu», afirmen els organitzadors.

El proper diumenge, durant tot el matí, MTLP, un grup local de versions, mentre tothom esperi l’arribada dels corredors, omplirà amb la seva música la plaça de l’Església (al costat de plaça del Castell).


----------------------
LA MITJA EXPERIENCE, UNA OPCIÓ PER ALS QUI VOLEN ANAR MÉS SUAU

La novetat d’aquest any és una segona distància, de 12,5 km i 530 m de desnivell positiu, batejada amb el nom de Mitja Experience. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors continuen amb la seva tasca d’engrescar a tothom a córrer per la muntanya.


----------------------
UN PROJECTE DE FUTUR

En aquest sentit, el novembre de 2016 van crear la primera Mitja Kids del Castell del Papiol, pensada per a nens i joves, la primera trail infantil de la comarca. L’1 de maig de 2017 es va fer la segona i l’1 de maig de 2018 tindrà lloc la tercera edició. I pel que fa al projecte de crear l’escola de trail infantil del Baix Llobregat, els capdavanters de la iniciativa anuncien que aviat en començaran a fer proves.


----------------------
SORTIDA I ARRIBADA DELS DOS CIRCUITS

El punt de sortida de les dues carreres és l’entrada del poble, a les 9 del matí, des del restaurant Can Colomé; i la meta, la plaça del Castell, l’edifici més emblemàtic de la població. Els corredors i les corredores pujaran pel carrer principal del nucli urbà, l’avinguda de la Generalitat, fins al Bosc del Blanc, on començaran a endinsar-se en els verds paratges papiolencs de Collserola.


----------------------
VOLUNTAT SOLIDÀRIA DE LA MITJA DEL CASTELL

Part dels diners de les inscripcions es destinen a causes solidàries i durant els entrenaments dirigits previs, es recullen aliments. Aquest any s’han recollit uns 400 kg de menjar, destinats al banc d’aliments de la Creu Roja.


----------------------
Més informació:
www.mitjadelcastell.com----------------------

El Papiol assegura el futur de les curses de muntanya amb la primera trail infantil del Baix Llobregat (2016)
http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat¬icia=846

Buena participación en la Trail Mitja del Castell del Papiol (2016)
http://www.mundodeportivo.com/running/20161018/411079625859/buena-participacion-en-la-trail-mitja-del-castell-del-papiol.html?utm_campaign=botones_sociales&utm_source=facebook&utm_medium=social

Andreu Simón vence en la Trail Castell del Papiol (2015)
http://www.mundodeportivo.com/mas-deporte/deporte-extremo/20151021/202327333848/andreu-simon-vence-en-la-trail-castell-del-papiol.html
Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: