Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   

Cinc alumnes del Papiol van participar ahir al Concurs d’idees innovadores a Molins de Rei

Cinc alumnes del Papiol van participar ahir al Concurs d’idees innovadores a Molins de Rei
Ampliar en una finestra emergent Marina Vallhonrat, Jordi Viñeglas i Jordi Clua (Lluís de Requesens)
Cinc alumnes del Papiol van participar ahir al Concurs d’idees innovadores a Molins de Rei
Ampliar en una finestra emergent Ana Fernández, Manel Castellanos (B. el Ferrer), Jordi Medina, Salvador Auberni i Roger Esteller
Data de publicació: 29.11.17
L’institut d’ESO Bernat el Ferrer de Molins de Rei va acollir ahir la 13a edició de la jornada Dia de l’emprenedor, en la qual participen instituts de secundària de la Zona Vall Baixa del Baix Llobregat. Una de les activitats de la jornada que més interès desperta és el Concurs d’idees innovadores. En l’edició del concurs d’enguany van participar els dos instituts que hi ha Molins de Rei (on estudien els joves del Papiol) i quatre centres més de la comarca. Cinc alumnes del Papiol han participat en els projectes que es van presentar al concurs.

El Dia de l’emprenedor és una jornada que té com a objectiu fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat de secundària i està organitzada per la Regidoria d’Empresa i Emprenedoria de l’Ajuntament de Molins de Rei, amb la participació dels ajuntaments de la Zona Vall Baixa de la comarca, entre els quals hi ha el del Papiol. L’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol (OPEP) va proposar la ponència de la jornada, ‘Inventa i inventa’t’, a càrrec de Roger Esteller, exjugador professional de bàsquet i consultor empresarial.

La jornada compta amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Fons Social Europeu; i amb el suport de la Jove Cambra Internacional de Catalunya.

Durant la jornada van tenir lloc diferents activitats relacionades amb l’emprenedoria i les experiències que poden contribuir a la millora de la societat. Les activitats es van fer al Bernat el Ferrer i hi van assistir alumnes dels diferents instituts, professorat, organitzadors i autoritats municipals. Per part del Papiol, hi van ser presents el regidors de Promoció Econòmica, Jordi Medina, i d’Educació, Salvador Auberni.

Cinc alumnes del Papiol han participat en el desenvolupament de les idees que el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer van presentar ahir al Concurs d’idees innovadores. Els projectes són treballs de les classes on van els alumnes papiolencs. Al projecte presentat pel Bernat el Ferrer, hi han participat els alumnes papiolencs de primer de batxillerat Ana Fernández i Manel Castellanos. I al projecte del Lluís de Requesens, Jordi Clua, Jordi Viñeglas i Marina Vallhonrat, també de primer de batxillerat.

Les propostes dels centres molinencs competien contra altres quatre, d’altres centres de secundària de la zona, de Corbera de Llobregat, de Pallejà i de Sant Vicenç dels Horts.

Els alumnes de cada institut van presentar i exposar la seva idea emprenedora davant tothom. El jurat va decidir quina de les sis idees s’havia d’endur el premi, 500 euros que gestionarà d’institut guanyador. El projecte escollit va ser el de Sant Vicenç dels Horts.

El projecte presentat per la classe de primer A de batxillerat del Lluís de Requesens (la de Jordi Clua, Jordi Viñeglas i Marina Vallhonrat) va quedar finalista. La idea innovadora del Lluís de Requesens està relacionada amb les persones que han de prendre molta medicació: una capsa dispensadora de píndoles, amb una alarma per a cada píndola i fabricada amb material reciclat.

El jurat del Concurs d’idees innovadores va estar format per un representant del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, un representant del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i un representant de la Jove Cambra Internacional de Catalunya.

Ajuntament del Papiol
Generalitat, 7-9 · 08754 El Papiol
Tel: 93 673 02 20 · Fax: 93 673 15 39
NIF: P0815700J
En col·laboració amb: