Igualtat: feminisme i LGTBI+


Treballem per aconseguir promoure la igualtat de drets i oportunitats entre totes les persones, independent del seu gènere, orientació sexual o identitat de gènere.

Les polítiques de gènere home-dona i les polítiques LGTBI+ comparteixen la mateixa arrel: el sistema de gènere. Dins aquest sistema comú, les dones han estat històricament situades en una posició d’inferioritat, alhora que totes aquelles persones que no encaixen amb el model heterosexual normatiu, es converteixen en potencials objectes de desigualats i discriminacions.

El nostre objectiu és contribuir a l’eliminació les desigualtats existents derivades del sistema de gènere i aconseguir una societat més inclusiva i diversa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igualtat home-dona

Actua en l’àmbit específic de les polítiques d’igualtat home-dona.

Treballem conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per implementar el Pla d’Igualtat Home-Dona i fem el seguiment de la seva execució i compliment.

 

Notícies relacionades:

Audiovisual commemoració Dia Internacional de les Dones

Amb motiu de la commemoració del dia internacional de la dona, el passat 8 de març 2020, es va realitzar un audiovisual de divulgació i de sensibilització sobre diferents temàtiques tractades al voltant de la dona. Amb una mirada molt personal, les dones participants en l’audiovisual aporten les seves vivències, les seves experiències i en definitiva la seva mirada en relació a  diferents qüestions que se'ls hi plantegen. Hi van participar dones del Papiol, amb edats compreses entre els 18 i els 90 anys.

Pròximament es farà públic l’audiovisual, així com una exposició que serà visible a la Biblioteca.

 

Futbol femení

Amb motiu al dia de la Dona, el passat 7 de Març es va jugar un partit de futbol femení no professional, amb l’objectiu de promoure la visibilitat de l’esport femení. A l’esdeveniment vam comptar amb la col·laboració de l’equip de futbol femení de Fontsanta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LGTBI+

Actua en l’àmbit específic de les polítiques LGTBI.

Treballem conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per implementar el Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere i fem el seguiment de la seva execució i compliment.

 

Notícies relacionades:

El Papiol amb la diversitat sexual i de gènere

El ple de l’Ajuntament del Papiol va aprovar el dia 8 d'octubre de 2020 l’adhesió al Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat 2020-2024.

El pla té com a objectiu la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBIQ+, així com garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El pla compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, així com de tots els Ajuntaments de la comarca, els quals de manera coordinada impulsaran el desplegament del pla a través de polítiques públiques que promoguin i facin efectius els drets de les persones LGTBIQ+. N’és un exemple el concurs de fotografia que la primavera passada va organitzar la Biblioteca Valentí Almirall del Papiol amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.

 

Live Instagram Orgull

Dimecres 1 de juliol de 18 a 19 h el @sai_baix_llobregat us convida a la conversa entre:

@agustinkong, treballador social especialitzat en salut mental infanto juvenil, referent de la unitat d’identitat de gènere de l’hospital Sant Joan de Déu. A banda, també és professor a diverses universitats, escriptor, bloguer-instagramer i comunicador.

i @sexsapiens, psicòloga i sexòloga, especialitzada en educació sexual amb joves i en assessorament sobre sexualitat, afectivitat i LGTBI+.

Segueix-lo en directe a Instagram @sai_baix_llobregat i participa!

 

28 de juny: Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

El 28 de juny es constitueix com el dia Internacional de l'Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual. Aquesta data commemora els fets ocorreguts a Stonewall (NY), on un 28 de juny de 1969, la població LGTBI va sortir al carrer per demanar la fi de les discriminacions i abusos patits durant anys.

 

Concurs fotogràfic: Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

Amb motiu de la commemoració el passat 17 de maig del dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, s'ha organitzat des de la Biblioteca Valentí Almirall un concurs fotogràfic. Les fotografies es poden enviar del 8 al 15 de juny a b.papiol@diba.cat

 

Grup de participació ciutadana

El pròxim dijous 11 de juny a les 17h es realitzarà en format virtual el 2n grup de participació ciutadana del Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere del Baix Llobregat.

Serà obert a tota la ciutadania, i especialment a les entitats i col·lectiu LGTBI+ del territori, amb l’objectiu que aquestes puguin fer les seves valoracions i propostes en relació amb el Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere que està actualment en procés d’elaboració.

Enllaç per a les inscripcions: https://www.elbaixllobregat.cat/formulari/segon_grup_participacio_PlaLGBT

 

Xarxa SAI, no s’atura durant el confinament

Des de la Xarxa SAI de Catalunya (Servei d’Atenció Integral LGTBI), s'ha posat en marxa en nou programa d'atenció psicològica LGBTI en temps de confinament, en col·laboració amb el Col·legi de Psicologia de Catalunya.

https://www.elbaixllobregat.cat/lgbt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Violència de gènere

Entesa com la màxima expressió de la discriminació que pateixen les dones, la violència masclista és una greu vulneració dels drets humans i un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat.

Treballem per erradicar la violència masclista en totes les seves expressions i en qualsevol àmbit.

 

Notícies relacionades:

Campanya: Contra la violència masclista que no ens aturi el confinament

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa la companya “Contra la violència masclista que no ens aturi el confinament” per tal de conscienciar a tota la ciutadania que en el context de confinament en què ens trobem, les violències masclistes són amb més motiu una responsabilitat col·lectiva.

https://www.diba.cat/es/web/dones/campanya-confinament

 

L’Institut Català de les Dones posa en marxa la campanya #AgafaElGuant Infants i joves lliures de violències masclistes 

Es tracta d’una campanya de sensibilització per fer front a les violències masclistes en el marc de la crisi de la Covid19, especialment d’aquells infants i joves que fruit del confinament s’han vist en una situació de convinença forçada i permanent amb els agressors, així com de més accés i contacte amb les noves tecnologies que poden incrementar situacions de violència masclista en aquests col·lectius.

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/AgafaElGuant/

 

Servei de Punt lila a la Festa Major del Papiol

Des  del 2019  l’Ajuntament de Papiol ofereix un servei de punt lila a la Festa Major.

Les festes populars i els espais festius són un context on les dones i les persones amb diversitat afectiva sexual i/o d’identitat i expressió de gènere, han de poder gaudir i sentir-se lliures sense por a patir una agressió sexista, a ser jutjades o discriminades.

Des de el Punt Lila s’ofereixen els següents serveis:

- Informar i sensibilitzar, en el punt d’atenció i entrada de casos.

- Detectar, atendre i intervenir les demandes.

- Contenir, acompanyar i assessorar a la persona agredida.

- Activar en cas necessari els serveis d’emergències i cossos de seguretat.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enllaços d'interès

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15-10-2020 14:20