L'ACA actua en els torrents del Papiol per evitar inundacions en cas de pluges fortes

2019-04-05 00:00:00

05.04.19 Aquest mes d’abril finalitzaran els treballs que l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) està fent als torrent de Batzachs i al torrent de les Argiles i que tenen com a objectiu millorar-ne la capacitat de desguàs per evitar inundacions en cas de pluges torrencials, com les del passat mes de novembre. El cost d’aquests treballs, que assumeix l’ACA, és d’uns 100 mil euros. Aquest matí, l’alcalde del Papiol, Jordi Bou, i el director de l’ACA, Lluís Ridao, han fet una visita al lloc de les actuacions.

Bàsicament, l’ACA, que és qui té la competència dels torrents, s’està encarregant de netejar-los i, en el cas del torrent de Batzachs, a més, de reparar-ne un mur.

Instar l’ACA perquè repares i neteges els torrents i canals del Papiol que van quedar molt malmesos a causa dels aiguats del passat novembre va ser una de les estratègies que es va plantejar l’Ajuntament del Papiol per evitar una situació com la que vam viure a finals de 2018, que va afectar especialment la zona de baix del poble, l’accés a la població, l’antiga carretera de Caldes (C-1413z) i el Parc Agrari.

Arran d’aquell episodi de pluges torrencials, l’ACA està fent unes 400 actuacions a tota Catalunya, amb un cost d’uns 7 milions d’euros.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '05-04-2019 13:19