Recuperant les fonts dels boscos del Papiol

2019-03-27 00:00:00

27.03.19 Abans de la Setmana Santa s’acabaran els treballs de millora de les fonts del Lleó i de Vernet i els seus ecosistemes. Aquests projectes responen a la voluntat de protegir Collserola i de reconnectar-nos amb la natura. Avui l’alcalde del Papiol, Jordi Bou, i el primer tinent d’alcalde, Joan Borràs, hi han fet una visita d’obres. S’està treballant en un altre projecte per a la font del Cosí.

Existeix un moviment per fomentar el coneixement, la recuperació i el manteniment de les fonts d’aigua natural de la serra de Collserola en el qual participen molts agents, des de les administracions públiques, com el mateix Parc de Collserola o els ajuntaments, fins a entitats que vetllen per la conservació d’aquest patrimoni.  

Aquestes fonts desperten l’interès perquè són eixides naturals i localitzades d’aigua que brolla de la terra al voltant de les quals es crea un ecosistema, i també són indrets que fomenten vida social; si més no, així era fa anys, quan s’hi anava a omplir els càntirs, a rentar la roba o a refrescar-se. 

Al Papiol tenim dues entitats implicades en el tema, el Grup Excursionista del Papiol (GEP) i l’Espai de Recerca pel Patrimoni del Papiol. Van tenir la iniciativa d’apadrinar dues de les fonts naturals del Papiol, la font de Vernet i la font del Lleó, totes dues a la muntanya, de camí a la Salut. En aquest sentit, han organitzat accions per netejar-les. L’abril passat, per exemple, el GEP va fer neta la font del Vernet i els voltants.

Per la seva banda, l’Ajuntament del Papiol, interessat en la iniciativa, igual que el Parc de Collserola es van comprometre a tirar endavant un programa d’actuacions per al manteniment de les dues fonts.

Prèviament, s’hi han fet una sèrie d’actuacions destinades a la millora global de les fonts. L’Ajuntament ha finançat els projectes fets pel Parc. Els treballs s’acabaran abans de la Setmana Santa.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '27-03-2019 14:21