Els nens i nenes de l'Escola es fan seu el patrimoni cultural del poble

2018-02-27 00:00:00

L'Escola Pau Vila del Papiol dedica uns dies l'any a treballar sobre un tema des de diferents enfocaments: la Setmana Temàtica, un projecte que vol potenciar les diferents competències dels escolars. Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, la regidoria de Cultura va proposar a l'Escola que el centre d'interès de la Setmana Temàtica d'enguany fos el patrimoni cultural del Papiol, amb l'objectiu que els nens i nenes se'l facin seu.

Així, l'última setmana de gener l'escola va prestat una atenció especial a alguns elements d'aquest patrimoni. Les masies i les cases singulars, el Castell, el Cavall Armat o la Festa Major. Alumnes i mestres van visitar alguns d'aquests llocs i es van entrevistar amb diversos papiolencs i papiolenques que els van explicar moltes coses del poble. També van fer una reproducció del Cavall Armat, maquetes del Castell, un còmic sobre les llegendes de la fortalesa, un concurs de cartells sobre la Festa Major i rellotges de sol. També van fer uns codis QR per accedir a informació a internet sobre els nostres edificis a través dels telèfons mòbils.

Com a novetat, han volgut compartir el resultat de la feina amb tota la població, i per això han fet una exposició a la Biblioteca V. Almirall, on molts infants han pogut portar els seus pares per mostrar-los què han fet. L'exposició es va poder visitar fins divendres passat.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '22-01-2019 15:03