La gimnàstica artística també arriba al Papiol

2018-05-23 00:00:00

El proper 26 de maig, el pavelló poliesportiu municipal del Papiol acollirà el Primer Trofeu Vila del Papiol de Gimnàstica Artística (nivell escolar), un esdeveniment esportiu absolutament nou en aquest municipi. Tota una jornada dedicada una pràctica esportiva de les anomenades "minoritàries", però que al Papiol cada cop hi ha més nenes que la practiquen. L'esdeveniment està organitzat pel Club Gimnàs Molins de Rei, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Papiol.

Al Papiol hi ha moltes nenes que ha triat la gimnàstica artística com a esport, tot i que al Papiol no es practica. Ho fan en un club la població del costat, al Club Gimnàs Molins de Rei. Van ser els pares i mares d'aquestes nenes van suggerir al club de fer una competició al Papiol, la de dissabte, perquè volen que les nenes puguin competir també al seu municipi, perquè familiars i amics les puguin veure sense haver-se de desplaçar.

D'altra banda, aquesta iniciativa també vol promocionar les competicions de gimnàstica artística i fomentar aquest esport. Segons l'Anna Kurubally, del Club Gimnàs Molins de Rei, "fan falta aquest tipus d'esdeveniments" perquè les noies "entrenen molt però no tenen gaire oportunitats de competir", ja que hi ha poques competicions del nivell escolar i la majoria no es fan a prop. L'Anna també pensa que és una bona manera de guanyar aficionades i aficionats. Explica que es tracta d'una pràctica que "creix després d'unes olimpíades", però que "necessita encara més reconeixement'.

Jornada de competicions per a tots els nivells i exhibicions

Dissabte al Papiol competiran unes 200 nenes (també alguns nens), d'entre 4 i 15 anys. La jornada tindrà dues parts, la del matí i la de la tarda. Totes dues obertes al públic. Les competicions es faran per categories segons nivell i edat. Els nens competiran tots en una única categoria. Hi haurà una classificació general i una segona classificació per aparell.

Hi haurà també una exhibició de gimnastes de d'entre 7 i 15 anys que competeixen en la categoria Base Via Olímpica. Aquestes nenes no competiran dissabte al Papiol, només faran exhibició.

Matí

Dins del Primer Trofeu Vila del Papiol de Gimnàstica Artística, durant el matí (de 8.30 a 13 h), tindrà lloc una competició en la qual només participaran gimnastes vinculades Club Gimnàs Molins de Rei. Unes 120 nenes (i alguns nens) d'entre 4 i 15 anys de Molins de Rei i Corbera de Llobregat que fan gimnàstica artística com a extraescolar i que no entrenen tant com les de la tarda ni tampoc competeixen.

Tarda

A la tarda (de 13.30 a 18.30 h), podrem veure competir unes 90 nenes d'entre 6 i 15 anys que habitualment competeixen en nivells escolars (A, B, C, D o E). Aquestes gimnastes estan federades i són dels clubs que participen en el trofeu: Club Esportiu Tagim de Vallirana, Gimnàstica Artística Les Moreres d'Esplugues i Club Gimnàs Molins de Rei.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '22-01-2019 15:03