Vuit anys de concurs literari Elsa Garcia

2016-02-29 00:00:00

Els membres del jurat del Premi Elsa Garcia de narrativa curta del Papiol ja poden començar a llegir. D'entre els 34 relats que s'hi han presentat, el jurat n'haurà d'escollir un primer i un segon premi. Coneixerem els noms dels guanyadors el proper 15 d'abril, en el marc dels actes de la 38ena edició de la Setmana Cultural del Papiol (que tindrà lloc del 15 d'abril a l'1 de maig). El passat 26 de febrer va quedar tancat el termini per presentar-hi els escrits.

Ja fa 8 anys que l'entitat local Associació Setmana Cultural convoca aquest certamen literari, que compta amb el suport de l'Ajuntament del Papiol i que té com a objectiu fomentar i promoure la creació literària en llengua catalana entre joves i adults.

Amb els anys, dues de les quatre categories inicials han desaparegut (la juvenil i la local), perquè no s'hi presentaven prou treballs. Les categories actuals són Primer Premi (amb una dotació de 350 ?) i Segon Premi (dotada amb 250 ?).

El concurs rep treballs d'arreu del països catalans. L'equip organitzador considera que la participació d'aquest any, semblant a la d'edicions passades, és "bona", i que el nivell de feina que comporta és "assumible". Recorden que hi va haver un any, el 2012, que es van veure desbordats perquè van rebre més de seixanta relats.

EN MEMÒRIA DE L'ELSA

El concurs duu el nom d'una papiolenca ja desapareguda que va treballar molt perquè el Papiol tingués un centre de lectura. L'Elsa Garcia va ser responsable del primer centre de lectura de la localitat, que duia el nom de l'historiador papiolenc Esteve Faura i que va quedar absorbit per l'actual biblioteca Valentí Almirall. L'Elsa va impulsar també els clubs de lectura al Papiol i, per això, el club de lectura de la biblioteca municipal també es diu com ella.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '22-01-2019 15:02