La Pastisseria Joan del Papiol fa les millors ulleres de l'Estat espanyol

2019-03-28 00:00:00

28.03.19 Les ulleres elaborades per la Pastisseria Joan del Papiol són les millors de l’Estat espanyol, segons el concurs d’àmbit estatal “Buscamos la mejor palmera con mimetic”. El concurs, que enguany ha arribat a la tercera edició, el promou l’empresa Puratos, dedicada a la fabricació d’ingredients per pastisseria i brioxeria, amb un laboratori d’investigació a Sils (Girona).

La pastisseria papiolenca, oberta des del 1983, ha competit en aquest concurs amb pastisseries i fleques d’arreu de l’Estat, incloses les illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla. La condició per participar-hi era ser client de Puratos i emprar en l’elaboració de les ulleres un producte d’aquesta empresa anomenat mimetic, una margarina vegetal per a pastes i pastissos.

Les ulleres de la Pastisseria Joan van ser seleccionades prèviament per un públic general, a través del web del concurs, on es van publicar les fotografies de les ulleres i les receptes.

Les quatre ulleres més votades pel públic van ser després finalistes de la prova final, que es va fer en un obrador a Sils dimarts passat. Els concursants van tenir quatre hores per fer les ulleres davant del jurat.

La Palmond

El jurat, format per professionals experts, va valorar el gust, la forma i l’acabat. En el cas de les ulleres papiolenques, les Palmond (que ve d’unir les paraules “palmera” (ulleres en castellà) i “almond” (ametlla en anglès), el jurat va valorar molt la manera artesana de treballar de la Pastisseria Joan.

Les ulleres guanyadores, Palmond, són una creació dels pastissers Joan i Xavier, pare i fill. Hi van estar fent proves durant dos mesos i el resultat els ha pagat la pena. Des que van fer públic a Instagram que havien guanyat el premi, no han parat de vendre les Palmond. “Ha vingut gent de fora del Papiol expressament a comprar-les”, explica la Carme, la mestressa, dona del Joan i mare del Xavier.

L’any passat, va ser el germà del Xavier, l’Albert, qui va participar al concurs Puratos amb una creació glacejada. També va obtenir el primer premi, gràcies a l'originalitat, el gust i la creativitat del producte que va presentar.

La família està molt contenta amb el premi d’aquest any, però sobretot per com s’ho ha pres la clientela: “els ha fet molta il·lusió”, expliquen mare, pare i fill.

La Palmond està feta amb pasta de full cruixent, no gaire bufada, amb praliné d’ametlla fet artesanalment per la pròpia Pastisseria Joan i xocolata blanca.

Els qui ja l’hem tastat, ens hem llepat els dits!

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '28-03-2019 14:57