El Papiol


El Papiol és un municipi força singular de la comarca del Baix Llobregat, dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb molts indrets i racons per descobrir i gaudir. És un poble mil·lenari, que es va anar construint sobre un turó d’uns 160 m d’altura al voltant del castell (s. X), l’edifici més emblemàtic de la localitat, que es veu de lluny des de l’autopista o la carretera.

A només 20 minuts de Barcelona, té una ubicació i un entorn privilegiats i bona comunicació. No és un lloc de pas i, precisament per això, s’hi viu amb tranquil·litat. La seva extensió és de 8,96 km² i el seu patrimoni natural és molt ric i atractiu. La major part del terme és accidentat, amb el punt més alt al cim Puig Madrona (336 m.), als peus del qual es troba l’ermita de la Salut (s. IX). El Papiol és una porta d’accés al Parc Natural de Collserola, i també al parc fluvial del riu Llobregat. Aquesta combinació equilibrada entre natura i tranquil·litat per una banda, i proximitat a una gran ciutat per una altra, és el que resulta atractiu als veïns i als visitants.

A banda de l’atractiu de la natura, alberga també un contingut cultural, històric i artístic valuós i del qual els papiolencs se’n senten igualment orgullosos. Amb poc més de quatre mil habitants, conserva una personalitat i un tarannà propis d’un poble petit, on les relacions entre veïns són properes i familiars.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 10-02-2022 12:00