Eleccions al Parlament de Catalunya


Sorteig dels membres que formen part de les meses electorals

Consulta si formes part d'una mesa electoral trucant a l'Ajuntament del Papiol (93 673 02 20).

Formació de les meses electorals

Cada mesa electoral ha d'estar formada per 3 càrrecs:

  • President/a
  • 1r vocal
  • 2n vocal

Per a cada càrrec hi ha 3 tipus de situació:

  • Titular
  • Suplent
  • Reserva

Només els titulars i suplents reben una comunicació i han d'estar el dia 12 de maig a les 8 h a la seva mesa electoral. Els reserves no reben cap comunicació i tampoc s'han de presentar a la mesa.

Com votar

El vot presencial és el dia 12 de maig de 9 a 20 h a la teva mesa electoral. Per saber a quina taula has d'anar a votar rebràs una targeta censal al teu domicili o el mateix dia al local electoral (CEIP Pau Vila) podràs veure el llistat i anar a la taula que et pertoca. 

El vot per correu es pot demanar fins el 2 de maig al web de Correos. Una vegada l'Oficina del Cens Electoral admet la sol·licitud de vot, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa.

Sol·licitar el vot per correu

Si tens uns discapacitat visual pots demanar fins el 15 d'abril un vot assistit o un vot accessible. 

Aquesta sol·licitud es tramita a través del telèfon gratuït 93 050 09 12

Cens electoral

El cens electoral és una llista de persones que compleixen els requisits per votar i que no estan privades, ja sigui de manera definitiva o temporal. per exercir aquest dret de vot.

Puc votar?

Tenen dret a votar totes les persones de nacionalitat espanyola majors d'edat i empadronades a Catalunya. Els ciutadans i les ciutadanes que compleixin 18 anys el dia de les eleccions també poden participar en el vot. És requisit imprescindible estar registrat al cens electoral, basat en les dades del 1 de gener de 2024.

On puc consultar el cens i la mesa electoral on votar?

Es pot consular el cens i fer reclamacions del 25 de març a l'1 d'abril de 2024 a través d'aquest tràmit.

També es pot consular:

Què faig si no estic al cens o les dades estan malament?

Durant el temps que es revisen les llistes electorals, del 25 de març a l'1 d'abril, si algú veu que no està inscrit al cens electoral quan hauria de ser-ho, o si les seves dades estan incorrectes, pot fer una reclamació:

L'Oficina del Cens Electoral té tres dies per resoldre les reclamacions i fer les correccions necessàries. Després, informaran els ajuntaments el 5 d'abril i també et notificaran a tu la resolució.

Si al final del procés encara no estàs a les llistes electorals i tens dret a estar-hi, i només en casos especials, pots sol·licitar un certificat censal:

  • A l'Oficina del Cens Electoral de la teva província, portant la teva identificació, una fotocòpia d'un document oficial i un certificat d'empadronament.
  • O bé, al teu Ajuntament, que enviarà la teva sol·licitud per fax a l'Oficina del Cens Electoral, amb autenticació del secretari municipal o d'una persona autoritzada.

Aquest certificat et permetrà votar a la teva mesa electoral.

No vull rebre propaganda electoral

Si no vols rebre propaganda electoral dels partits polítics per correu postal, pots demanar que et treguin de les llistes de distribució de propaganda.

Pots fer aquesta sol·licitud a través de la pàgina web de l’INE (formulari).

Un cop presentada la sol·licitud, l’Oficina del Cens Electoral et confirmarà que has estat exclòs de les llistes. Aquesta exclusió serà permanent fins que tu mateix indiquis el contrari.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23-04-2024 08:56