El 2018 les pluges al Papiol han superat en un 30% la mitjana anual

2018-11-26 00:00:00

El papiolenc Albert Martí, aficionat a la meteorologia, ens resumeix com ha sigut el temps al Papiol enguany. A partir de les dades locals que recull amb l'estació meteorològica professional que té instal?lada a la zona del Trull, Martí ens explica que "quan només falta un més per acabar l'any, durant el 2018 al Papiol ja han caigut 900 litres de pluja". Aquesta és una dada destacable, ja que la mitjana de pluja anual al Papiol és d'uns 620 litres. Diu, per tant, que "hem tingut un any molt plujós, precedit per dos anys de sequera, en què les precipitacions no van arribar a la mitjana". També ens avança temps tranquil fins al pont del desembre.

RESUM DE LA METEO AL PAPIOL EL 2018, PER ALBERT MARTÍ

Les precipitacions al Papiol han superat en un 30% la mitjana anual

"Quan només falta un més per acabar l'any, durant el 2018 al Papiol ja han caigut 900 litres de pluja. Es tracta d'una dada destacable, ja que la mitjana de pluja anual al Papiol és d'uns 620 litres. Hem tingut, per tant, un any molt plujós, precedit per dos anys de sequera, en què les precipitacions no van arribar a la mitjana'.

Els vents de llevant i xaloc ens han facilitat les pluges

"Hem tingut un any plujós perquè hem tingut nombroses situacions amb vents de llevant o xaloc (sud-est). Aquestes situacions són les que aporten més precipitacions a les nostres contrades del mediterrani".

Pluges torrencials a la tardor


"Les precipitacions han estat força regulars durant l'any, però cal destacar que l'octubre i sobretot aquest mes de novembre s'han superat amb escreix els 200 litres; bàsicament a causa dels aiguats del passat 15 de novembre, jornada en què van caure 177 l/m2, amb intensitats molt fortes i torrencials de més de 4 litres per minut en alguns moments entre les 11 i 12 h del matí".

Temperatures

"Pel que fa a les temperatures del passat hivern, gener va ser suau; i febrer i març van ser freds: vam registrar la mínima anual fins al moment (-1C°) i vam tenir algunes enfarinades de neu. La primavera va ser força dinàmica i fresca i quant a l'estiu, la calor de ple estiu no es va assentar fins al juliol, i cal destacar sobretot l' onada de calor de principis d'agost, amb màximes que van arribar fins als 39 graus. Aquesta tardor, els mesos de setembre, octubre i novembre han transcorregut en general suaus, amb temperatures per sobre la mitjana i amb alguna fredorada de curta durada".

Temps tranquil en general fins al pont del desembre

"La previsió de cara als propers dies ens indica que tindrem anticicló i temps tranquil fins el pont de la Puríssima, amb temperatures durant el dia força suaus per l'època, amb una petita excepció aquest proper divendres".

Més infro: http://www.elpapiol.cat/papiol/noticies/detall.php?apartat¬icia=899&fbclid=IwAR1OII4AcqqbIYyol2-yWK_xUUWiIipg8AjdzRoVUJ7UQyO2rx8zVZKUcIs

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '22-01-2019 14:55