La trail Mitja del Castell del Papiol arriba a la 5a edició amb la màxima participació

2018-10-19 00:00:00

La cursa de muntanya papiolenca Mitja del Castell, que tindrà lloc aquest diumenge 21d'octubre al matí, arriba a la cinquena edició i es consolida entre els aficionats al trail com una cursa idònia per conèixer els recons més amagats del Parc de Collserola, dins del terme del Papiol. Els experts, a més, la qualifiquen de "trencacames". A banda dels professionals, cada cop atreu més aficionats i més dones. Enguany, corredors del moviment Egoísmo Positivo empenyeran tres cadires de rodes perquè les persones amb mobilitat reduïda també puguin participar-ne.

Trail vol dir córrer fora de l'asfalt. El circuit principal d'aquesta cursa és de 25 km i el sistema de cronometratge és Championchip. La segona distància, batejada amb el nom de Mitja Experience, és de 14 Km, va néixer l'any passat amb la voluntat dels organitzadors d'engrescar a tothom a córrer per la muntanya.

La seva és una voluntat tan forta que els ha portat a obrir la primera escola de trail infantil de la comarca, en funcionament des d'aquest mes de setembre: Escola de Trail Barcelona (http://www.escolatrail.com).

L'entitat Mitja del Castell, fundada pels corredors papiolencs Jordi Molina, Pedro Díaz i David Prats, treballa perquè la competició esdevingui una activitat de referència al Baix Llobregat i a la zona metropolitana de Barcelona.

L'esdeveniment ha cridat l'atenció des de la primera edició a corredors de renom en les curses de muntanya (Andreu Simon, Sergi Masip, Pau Capell, Gerard Morales, Silvia Leal o Maite Urrutia, entre d'altres), i a veïns i veïnes del poble que també aconsegueixen molt bones marques. Van tancar les inscripcions fa dues setmanes, quan van arribar al topall que permet el Parc de Collserola.

Els organitzadors s'emocionen quan parlen de la novetat que han incorporat enguany: la possibilitat que persones amb mobilitat reduïda puguin participar en la carrera gràcies als voluntaris d'Egoísmo Positivo, una iniciativa que va néixer per involucrar en l'esport aquestes persones a través del running.

La cursa mobilitza i implica bona part de la població. Compta amb la col?laboració de l'Ajuntament del Papiol, voluntaris (uns 150) i entitats locals, així com l'escalf dels veïns i veïnes que en tot moment al llarg del recorregut animen als participants.
Entre tots i totes fan de la Mitja del Castell un esdeveniment que va més enllà de l'esport.

Part dels diners de les inscripcions es donen a entitats solidàries com Càrites, per exemple, i durant els entrenaments dirigits previs, es recullen productes per abastir bancs d'aliments. D'altra banda, l'Ajuntament considera que és un gran reclam per potenciar el Papiol turísticament.

Més informació: http://mitjadelcastell.com/

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '22-01-2019 14:55