El suc de la vida..., el donem al Papiol!

2019-05-20 00:00:00

20. 05.19 La Festa de la Cirera és l’ocasió idònia per descobrir i redescobrir com és el Papiol i com s’hi viu. La festa, lligada al passat agrícola del poble, arribarà a la 37a edició el primer cap de setmana de juny. Com la sang, la cirera dona vida al Papiol, i per això l’esdeveniment promou enguany una campanya per participar en la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang. La campanya compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits.

> La Festa de la Cirera del Papiol proposa als visitants que donin sang

> Aquest any l’esdeveniment posa l’accent en el caràcter solidari de la població

El Papiol compta amb uns quants recursos atractius turísticament, com el seu patrimoni natural i cultural. És un poble genuí i ple de vida, on sovint la població organitza esdeveniments inspiradors. L’objectiu és que tothom ho comprovi els propers dies 1 i 2 de juny, durant la Festa de la Cirera.

El suc de la vida...

El proper divendres 14 de juny se celebrarà el Dia Mundial del Donant de Sang i enguany el Papiol hi participarà amb la promoció de la 1a Marató de Donació de Sang de la Festa de la Cirera del Papiol, que tindrà lloc durant el matí del diumenge 2 de juny (de 10 a 13.30 h), a la biblioteca municipal Valentí Almirall, situada al costat del recinte firal. Aquesta campanya per proveir el Banc de Sang i Teixits és resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament del Papiol i aquesta empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Productes de la terra i programa d’activitats

La Festa de la Cirera compta amb un recinte firal amb productes de la terra (cireres, vins, olis...) i ofereix un programa d’activitats variades, la majoria gratuïtes i pensades per a un públic familiar. Per exemple, demostracions culinàries, tasts de vins ecològics, sardanes, actuacions de música i dansa o els recorreguts guiats per la ruta El Papiol Patrimoni, entre d’altres. El programa està disponible a: http://elpapiol.webmunicipal.diba.cat/media/repository/municipi/festes/festa_cirera/programa-cireraelpapiol-2019.pdf

Aquest any, el recinte firal continuarà a la zona de la Pista Ludicoesportiva, al carrer de Ca n’Esteve de la Font, on ja es va traslladar l’any passat causa de les obres de remodelació i millora del carrer Major i de la plaça de l’Església.

Perspectives de futur

La Festa de la Cirera del Papiol és un esdeveniment organitzat per l’Associació de Pagesos del Papiol i l’Ajuntament del municipi. Va néixer el 1983, més com a festa de la pagesia (amb caràcter de celebració) que no pas com a fira (amb finalitats més comercials i de promoció econòmica).

Els plans per al futur són que cada cop vagi prenent més caire de fira, i que a banda de la cirera també es promocionin altres productes de la terra i activitats com el comerç i la restauració, sense que perdi, però, els seus orígens. 

A través de la Festa de la Cirera també es vol promocionar turísticament la localitat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ubicació del recinte firal

C. de Ca n’Esteve cantonada amb ptge. de Parellada (Pista Ludicoesportiva)

Horari del recinte

Dissabte, 12 a 21 h

Diumenge, 10 a 21 h

Horari de venda de la parada de l’Associació de Pagesos

Dissabte, 12 a 14 h i 17 a 20 h

Diumenge, 11.30 a 14 h

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

El bus urbà que connecta l’estació de Renfe amb el centre urbà funcionarà durant tot el cap de setmana de la festa.

 

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '20-05-2019 14:39