Nous contenidors a tot el Papiol, amb pedal i clau

2021-09-13 00:00:00

La setmana vinent l’Ajuntament del Papiol engegarà una campanya per informar-nos casa per casa sobre els nous contenidors d’orgànica i inorgànica que estrenarem a partir de l’11 d'octubre. La novetat pel que fa als nous contenidors de les fraccions orgànica i inorgànica que s’estrenaran a tot el Papiol és que els haurem d’obrir amb una clau, incorporen pedal per obrir la tapa i l’obertura és més gran. 

 

CORRESPONSABILITAT PER UN INTERÈS COMÚ

Els nous contenidors arriben després de la valoració d’unes proves prèvies i la col·laboració ciutadanaGràcies a les aportacions dels veïns i veïnes que han participat en les proves pilot als barris del Trull, Puigmadrona i Batzacs, l’Ajuntament ha millorat el model de contenidors i ara els estén a tot el poble.

Albert Querol, regidor de Medi Ambient, destaca la implicació i la participació del veïnat d’aquestes tres zones del Papiol i valora l’experiència com a ”exemple de col·laboració i corresponsabilitat entre Ajuntament i ciutadania en la definició i la prestació d’un servei públic d’interès mutu”. Querol també ressalta el fet que “al Papiol hi ha una població amb molta educació ambiental”.

 

CAMPANYA INFORMATIVA I ENTREGA DE LA CLAU PAPIOL

Un grup d’educadors i educadores ambientals visitarà una per una totes les llars del Papiol per informar-nos de les novetats en el sistema de recollida selectiva.

La visita servirà també per entregar-nos a domicili les claus que a partir del mes vinent haurem d’utilitzar per llençar les escombraries de la fracció orgànica i inorgànica als contenidors corresponents.

En el cas que no hi hagi ningú a casa, els informants hi deixaran un avís amb la ubicació i l’horari del punt informatiu al qual ens podrem adreçar per recollir les claus i informar-nos-en.

 

ACOMPANYAMENT DURANT ELS PRIMERS MESOS

Durant els primers mesos de la implantació a tot el municipi del nou sistema de contenidors que s’obriran amb clau, podreu trobar pel carrer el personal encarregat de la campanya informativa, al qual podreu adreçar-vos directament.

Quan s’activin les claus, en cas de dubtes, problemes o incidències, també tindreu a la vostra disposició dos canals habilitats per temes relacionats amb els contenidors: un número de Whatsapp i una adreça electrònica.

 

PER QUÈ HO FEM?

Sí o sí, els municipis hem d’incrementar el percentatge de reciclatge. Ho exigeixen les lleis, europees i catalanes.

El 2030 se’ns exigirà un 80% de reciclatge. Hi ha molta gent que ho fa molt bé, però cal que en siguem més, i en poc temps.

Al Papiol actualment les dades són: 60% de recollida selectiva i 55% de reciclatge.

Cal introduir sistemes que accelerin el canvi d’hàbits per part de tothom. Separar millor per reciclar més és una responsabilitat col·lectiva i individual.

Segons els experts, hem d’anar cap a sistemes d’identificació que permetin saber qui ho fa bé. La identificació ajuda a potenciar els comportaments responsables amb el medi ambient. Així mateix, també facilita saber qui no ha fa bé.

Hi ha municipis que han demostrat que amb el model de contenidors que ara estrenarem a tot el Poble han aconseguit molt bons resultats.

A la llarga, l’esforç que ara farem revertirà positivament en el Papiol i en el planeta.

 

 

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '14-09-2021 10:03