CatSalut no reobrirà encara el consultori del Papiol perquè considera que no garanteix una atenció segura

2020-06-04 00:00:00

Aquesta setmana CatSalut ha informat els ajuntaments de les noves mesures pel que fa als centres d’atenció primària. En el cas del Papiol, el consultori local es manté tancat i l’atenció presencial es continuarà oferint al CAP de la Granja de Molins de Rei.

Segons Pilar Magrinyà, directora del Sector Sanitari Baix Llobregat Centre-Fontsanta, el motiu per qual el consultori local del Papiol es mantindrà tancat és perquè “encara ens trobem en fase de risc de contagi de la Covid-19” i perquè aquesta instal·lació “no disposa de l’espai suficient per garantir el distanciament imprescindible entre les persones per a un correcte compliment de les recomanacions de l’autoritat sanitària”.

El que passa amb el consultori local del Papiol, passa també amb tots els consultoris locals de tot Catalunya.  

La prioritat, segons CatSalut, és oferir centres de salut segurs i una atenció amb seguretat. Per això s’estan potenciant fórmules d’atenció telemàtiques i es demana a la ciutadania que només vagi presencialment als CAPs si és realment necessari i els ho ha indicat un professional sanitari.

A finals de la setmana passada, es van reunir l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, la regidora de Sanitat, Sílvia Romero, i responsables del Servei Català de la Salut (CatSalut): Pilar Magrinyà, directora del Sector Sanitari Baix Llobregat Centre-Fontsanta, Maria Jesús Megido, directora del Servei d'Atenció Primària Baix Llobregat Centre, i Anna Garijo, adjunta de direcció Catsalut EAP Molins de Rei ICS.

En aquesta reunió, els representants de l’Ajuntament, tot i entendre les circumstàncies, ja van manifestar la seva preocupació davant la decisió. L’Ajuntament va insistir molt en què es reobrís el consultori local i que en cas de no poder ser, es facilités el transport des del Papiol tant al CAP de la Granja de Molins de Rei com al Broggi.

Sílvia Romero, regidora de Sanitat del Papiol: “La nostra prioritat és la defensa de l’obertura del consultori local. Tot i que la decisió del tancament no és responsabilitat del Ajuntament, defensarem aquesta necessitat davant de les autoritats sanitàries.”

.....................

PER CONTACTAR AMB EL CAP LA GRANJA DE MOLINS DE REI: 

Telèfon: 93 668 77 11. De dilluns a diumenge de 8h a 20h.

 

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '04-06-2020 10:03