Govern i oposició treballen en un pla per a la recuperació socioeconòmica del Papiol

2020-04-30 00:00:00

L’equip de govern del Papiol i l’oposició treballen conjuntament per dissenyar un pla que ajudi els propers mesos a pal·liar els efectes negatius que la crisi del coronavirus està deixant i deixarà al Papiol des d’un punt de vista socioeconòmic. S’ha previst inicialment que a través d’aquest pla s’invertiran uns 200.000 € en la recuperació. Es preveu que el pla, que s’està dissenyant, es podrà aprovar al mes  finals de maig. 

L’elaboració d’aquest pla de xoc en què treballen conjuntament govern amb l’oposició se situa en una tercera fase del pla de gestió municipal de la crisi del covid-19 que està seguint l’executiu papiolenc.

Primera fase: preservació de la salut

L’objectiu de la primera fase del full de ruta que ha anat seguit l’equip de govern va ser vetllar per la salut i evitar la propagació del coronavirus. En aquest sentit, des del 12 de març s’han estat implementat mesures en consonància amb les mesures decretades per la Generalitat i el Govern Central i relacionades amb les restriccions d’activitats, la mobilitat de la ciutadania, el tancament d’equipaments municipals, l’obertura d’activitats comercials o similars...

Segona fase: més de 15 mesures immediates adaptades a la nova situació

El segon objectiu que es va fixar el govern va ser el d’actuar en aquells temes que han requerit intervenció immediata arran de les circumstàncies. Per exemple: reestructuració del treball per continuar prestant els serveis, priorització dels serveis més urgents i necessaris, establiment de mesures de teletreball, increment de partides pressupostàries destinades a l’emergència social, a la pobresa energètica, suport a l’educació de l’Escola Pau Vila, redefinició del calendari fiscal, entre d’altres. Durant les darreres setmanes, el govern local ha impulsat un paquet de més de 15 mesures en aquest sentit.

Tercera fase: pla de recuperació socioeconòmica

Ens trobem en aquests moments davant l’anunci d’un pla de desconfinament amb molts dubtes, moltes incògnites i moltes incerteses, que se suposa que s’anirà concretant durant les properes hores i dies. El que sí ja es pot intuir amb certesa és que l’impacte socioeconòmic de la crisi serà important. En aquest punt és on es troben ara treballant conjuntament els representants polítics del Papiol, en un pla de recuperació socioeconòmica.

En les reunions mantingudes a dia d’avui, les representants de l’oposició han manifestat la voluntat d’aportar les seves propostes al pla i validar un document conjunt i consensuat.

Joan Borràs, l’alcalde, diu que està “content” i “satisfet” amb la manera i amb l’actitud de treball: “tothom, entenent la importància de la situació, prioritza la col·laboració i el fer propostes en positiu en aquest moment extremadament difícil per a molta gent”.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '01-05-2020 11:37