Cal Josepet de Cal Pongrau


Cal Josepet de Cal Pongrau

Inicis del segle XX

Va ser una de les primeres edificacions del turó de Pongrau durant l’expansió urbanística del Papiol per la proliferació de cases d’estiueig. Aquesta edificació presenta una volumetria expressiva, propera a l’estil modernista, amb alguns dels elements característics d’aquest moviment, tot i que en la seva aparença global predominen les línies senzilles més característiques d’un noucentisme coetani al modernisme que es vivia en aquell moment.

Es tracta d’una casa d’una única planta, construïda en el desnivell creat per la via d’accés principal al Papiol, a la qual se li adossa una torre quadrada de dos cossos d’alçada. La façana presenta nombroses obertures, destacant-ne un petit porxo, flanquejat per dues columnes amb capitells corintis. Les finestres i les portes estan remarcades en la part superior per estructures decoratives molt fines de maó vist.

Les finestres polilobulades, estan dividides per columnetes corínties. El sostre, a quatre vessants en la torre i a dos en el cos principal, és vorejat per una cornisa amotllurada.

 

Ca l'Hugo

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16-03-2023 08:42